IT-bedrijf biedt werknemers gratis gebruik van elektrische fietsen aan

Het Antwerpse bedrijf Ferranti heeft een proefproject opgestart om zijn ruim 300 medewerkers de mogelijkheid te bieden om een elektrische fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer of voor verplaatsingen naar bijvoorbeeld een vergadering of een lunch in de stad. De ebikes die ter beschikking worden gesteld, werden tijdens de eerste vier weken van het project al gebruikt om in totaal 3.000 kilometer af te leggen.

Ferranti Computer Systems maakt deel uit van de Nijkerk Holding groep en levert IT-diensten, vooral aan de energie- en nutssector. “Mobiliteit is een belangrijke uitdaging in de dagelijkse werksfeer van onze medewerkers”, stelt het bedrijf. “De gemiddelde medewerker brengt meer dan één uur tijd per dag door in woon-werkverkeer. Studies tonen verder aan dat jonge pendelaars – tussen 18 en 34 jaar – het vaakst gestresseerd zijn in hun dagelijkse tocht en bovendien geeft één op de drie aan het woon-werkverkeer stresserender te vinden dan de job zelf.”

Ferranti zette daarom samen met Velodome, SD Worx en November Five het project “The Energy Ride” op poten. Medewerkers van het bedrijf kunnen sinds kort online een ebike reserveren voor allerlei werkgerelateerde verplaatsingen. “De medewerkers die gebruik maken van deze optie geven aan minder gestresseerd aan te komen op het werk en frisser thuis te komen na een werkdag”, klinkt het bij Ferranti, dat hoopt om ook andere Antwerpse bedrijven te inspireren.

Volgend jaar wil het bedrijf naar eigen zeggen ook ‘flex income plans’ introduceren om medewerkers toe te laten hun loonpakket te optimaliseren met aandacht voor mobiliteit en woon-werkverkeer.

Het oorspronkelijk artikel lees je hier.